A, OD UŽICA 20.000 MASKI Pomoć za bratski kineski grad Harbin

maske apotekaFoto: shutterstock

Grad Užice uputio je paket humanitarne pomoći, u kojem se nalazi 20.000 zaštitnih maski, kineskom gradu Harbin, koje će im pomoći u zaštiti od korona virusa, obajavljeno je danas na sajtu ovog grada.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je naveo da su im iz Harbina kazali da bi im od najveće pomoći bilo da im Užice obezbedi 20.000 zaštitnih maski.

– Juče smo taj broj najkvalitetnijih maski, koje smo mogli da nadjemo u našoj zemlji, poslali za Harbin. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom – rekao je Petković.

On je istakao da Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne, s obzirom da je pobratim grad sa gradom Harbinom. Osim toga, dodaje on, Harbin je Užicu nedavno donirao oko 300.000 evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i jednog parka, koji je u ime bratimljenja dva grada nazvan „Park prijateljstva.

– „Imamo i veoma dragu kinesku prijateljicu Lindu Vong koja je donirala 340.000 evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj – kaže gradonačelnik.

pročitajte i…

dajmond princes koronavirus

Pročitajte još…

KORONA VIRUS ZAUSTAVIO I KRAGUJEVAČKI „FIJAT“ Proizvodnja stala zbog manjka delova iz Kine

U Beogradu NESTAŠICA MASKI, apotekari kažu da su ih skoro sve POKUPOVALI KINEZI, ali ne zbog gripa…

Na Novom Beogradu ZATVOREN DEO KINESKOG TRŽNOG CENTRA, zaposleni kažu da su to učinili PREVENTIVNO (VIDEO)

Kako se navodi na sajtu Ućica, pomoć je upućena na osnovu preporuke Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da svako ko je u mogućnosti pokuša da pomogne prijateljskom kineskom narodu u borbi sa epidemijom korona virusa.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...