Određen pritvor Banjalučaninu i Crnogorcima, negiraju djelo

Određen pritvor Banjalučaninu i Crnogorcima, negiraju djelo

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana trojici Podgoričana i jednom Banjalučaninu koji su uhapšeni u beogradskom hotelu „Kraun plaza“ zbog nedozvoljnog nošenja oružja – jednog pištolja koji je pronađen na krovu hotela.

Oni su u nedjelju na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali da su izvršili krivično djelo, ali su odbili da detaljno izlože svoju odbranu.

Sudija za prethodni postupak je donio rešenje kojim je prema svim okrivljenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i da ne bi uticali na svjedoke, a jednom okrivljenom i da ne bi ponovio krivično djelo, rekla je za Tanjug portpatol Višeg suda Tatjana Tešić.

Ona je dodala da okrivljeni i njhovi branioci imaju pravo da podnesu žalbe na ovo rješenje krivičnom vanraspravnom vijeću suda u roku od tri dana.

Mediji prenose da je riječ o trojici crnogorskih državljana iz Podgorice, koji su navodno bliski „škaljrskom klanu“ – Nemanji Mišuroviću (35), Miljanu Miliću (27) i Bojanu Ajkoviću (35) iz Podgorice, a sa njima je uhapšen i Siniša Kačavenda (42) iz Banjaluke.

Oni su uhapšeni u petak uvece, a prilikom pretresa na krovu hotela pronađen je pištolj za koji se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih.

Prema pisanju medija, sumnja se da su se oni našli u beogradskom hotelu, kako bi se dogovorili oko osvete za nedavno ranjenog Podgoričanina Igora Krstovića (35).

Mišurović i Milić su bili redovno prijavljeni hotelu, dok su se druga dvojica, navodno, skrivala.

Krstović je ranjen u Zeti 28. januara, kada je, zasad nepoznati napadač, u njegov automobil ispalio oko 30 metaka, prenijeli su mediji.

 

Pročitajte više na: Nezavisne Novine

Share This Post

Loading...