NOVI SNIMAK Na ukrajinski „boing“ prvo je ispaljena jedna raketa, a nakon tridesetak sekundi JOŠ JEDNA (VIDEO)

iran ukrajinski avion 15 foto Tanjug APFoto: Tanjug/AP

Američki list „Njujork tajms“ objavio snimak na kom se vidi kako iranske protivvazduhoplovne snage ispaljuju dve rakete na ukrajinski avion „boing 737“.

tvit

Taj avion nedavno je oboren nedugo nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu, a svo osoblje i putnici su poginuli.

Sudeći prema snimku, na ukrajinski avion je prvo ispaljena jedna raketa, a nakon tridesetak sekundi još jedna.

Nakon što je i druga raketa pogodila metu, avion se nalazio u vazduhu još oko šezdesetak sekundi, nakon čega se zapalio i počeo da pada, prenoi

Sputnjik.

List navodi i da je ovaj video jedan neimenovani korisnik društvenih mreža iz Irana okačio na Jutjub 14. januara. Snimak je napravljen kamerom koja je bila montirana na krovu zgrade nedaleko od sela Bidkane, u predgrađu Teherana.Potom je Rojters, pozivajući se na iranske medije, saopštio da su pripadnici Korupsa čuvara islamske revolucije uhapsili autora ovog videa, a vlasti obećale da će sprovesti punu istragu.

Pročitajte još:

„LJUDSKA GREŠKA I AMERIČKI AVANTURIZAM“ Iran priznao da je SRUŠIO ukrajinski avion u kome je poginulo 176 putnika i članova posade

IRAN UNIŠTIO DOKAZE O PADU AVIONA? Na mestu gde se letelica srušila snimljeni BULDOŽERI (FOTO)

NOVI SNIMAK Da li je ovo TRENUTAK kada je iranska raketa poletela ka ukrajinskom avionu i OBORILA GA? (VIDEO)

Podsetimo, avion „Međunarodnih aviolinija Ukrajine“, koji je iz Teherana leteo za Kijev, srušio se ubrzo nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu 8. januara ujutru. Poginuli su svi putnici i članovi posade, ukupno 176 ljudi: 167 putnika iz Irana, Ukrajine, Kanade, Nemačke, Švedske i Avganistana, i devet članova posade.

U subotu, 11. januara, iranska vojska saopštila je da je ukrajinski „boing“ oboren slučajno, a da je kriv ljudski faktor: avion je proleteo blizu vojnog objekta Irana i pogrešno je viđen kao „neprijateljska meta“ – krstareća raketa.

Iran je napomenuo da je očekivao američki napad, zbog čega su sistemi za protivvazdušnu odbranu zemlje bili u punoj borbenoj gotovosti.

Lider Irana juče je izjavio da je reč o neoprostivoj grešci, obećavši potpunu istragu.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...