Novi Kolektivni ugovor za zaposlenike državne službe

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Danas će biti potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u organima državne službe, sudske vlasti, javnih ustanova i drugih budžetskih korisnika između ovlaštenih predstavnika Vlade FBiH, kantonalnih vlada i reprezentativnog sindikata.

Vlada Federacije BiH je, zajedno s vladama Sarajevskog, Srednjebosanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Unsko-sanskog, Bosansko-podrinjskog, Posavskog i Zeničko-dobojskog kantona, dala suglasnost za potpisivanje ovog ugovora nakon dvomjesečnih pregovora, prenosi BHRT.

Pregovori su vođeni s reprezentativnim Samostalnim sindikatom državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH koji su okončani davanjem suglasnosti tekstu ovog kolektivnog ugovora.

Ovo je treći kolektivni ugovor koji potpisuje sadašnji saziv Vlade FBiH, a kojim su regulirana prava za oko 26.000 državnih službenika i namještenika na razini federalne, kantonalnih i općinskih administracije.

Uime Vlade FBiH Ugovor će potpisati federalni ministar pravosuđa Mato Jozić, a uime Sindikata predsjednik Samir Kurtović.

Pročitajte više na: Bljesak Mostar

Share This Post

Loading...