„VIŠE NIJE TVOJE VREME“ Vučić o Vilijemu Vokeru: Sad je u Prištini da formira „veliku Albaniju“, ali to se neće dogoditi

vilijam voker racak 01 foto EPA Valdrin XhemajFoto: VALDRIN XHEMAJ / EPA;

Nema ništa, Vilijame, od ta tvoja ćorava posla, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući medijske navode da je nekadašnji šef Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker stigao u Prištinu „da formira vladu“.

– Srbija danas nije šaka zobi koju možete da pozobate, kao što ste radili 1999. godine. Što si oposlio 1999. godine, to si uradio, više nije tvoje vreme, Vilijame – rekao je Vučić, odgovarajući na novinarska pitanja.

On je ironično primetio da je Vilijam Voker, „kao što je nekada po sopstvenom priznanju formirao nezavisno Kosovo, sada otišao u Prištinu, jer je vreme da se formira velika Albanija, ali je istakao da se to neće dogoditi“.

„RADUJU SE ONI, SINE“ Vučić: Normalno je da cenzus smanjujete, a ne da ga povećavate

– Nema ništa, Vilijame, od ta tvoja ćorava posla – rekao je Vučić.

Nekadašnji šef verifikacione misije OEBS Vilijam Voker, koji je ostao upamćen kao čovek posle čijeg izveštaja o navodnom „masakru“ u Račku je 1999. godine NATO bombardovao Srbiju i SR Jugoslaviju, juče je bio u sedištu Demokratskog saveza Kosova (DSK) u Prištini.

Kako su naveli prištinski mediji, on boravi na KiM povodom 21. godišnjice Račka, a njegova poseta DSK nije bila najavljena.

„Gazeta“ piše da je Voker došao u DSK zbog razgovora sa Isom Mustafom o pregovorima sa Aljbinom Kurtijem i „Samoopredeljenjem“ o koalicionoj vladi.

Bivši američki diplomata, kojeg mediji dovode u vezu sa CIA, Voker, stigao je na Kosovo na poziv Bedžeta Pacolija, koji je pre tri dana na Fejsbuku objavio njihovu zajedničku fotografiju.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...