Poruke iz NATO-a: Radujemo se pomoći BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Bosna i Hercegovina krajem prošlog mjeseca u sjedište NATO-a u Bruxelles poslala dokument po nazivom Plan reformi za koji još uvijek nije jasno je li ili nije godišnji nacionalni plan Bosne i Hercegovine iz sjedišta NATO-a nema konkretnog odgovora o tome na koji će se način tretirati ovaj dokument i buduća suradnja s Bosnom i Hercegovinom.

Pročitajte još

#

Komšićev šef ureda samoinicijativno odnio Program reformi u Bruxelles

Podsjećamo da je na naslovnoj stranici ovog dokumenta pisalo da se on odnosi na period studeni 2019. – studeni 2020. i to praktično znači da su prošla gotovo tri mjeseca u kojima se nije uradilo ništa na njegovom ispunjavanju.

„Trenutno ne možemo dodati bilo šta na ono što smo već rekli o ovome. Ovo je program reformi Bosne i Hercegovine, s onim što su vlasti identificirale kao reformske ciljeve. Radujemo se pomoći Bosni i Hercegovini na implementaciji ovih reformi, kao što smo to radili i u prošlosti, jer su Saveznici opredjeljeni za stabilnu i sigurnu Bosnu i Hercegovinu i Zapadni Balkan u širem smislu“, kazao je za N1 izvor u sjedištu NATO-a u Bruxellesu.

Ipak, postoje naznake da bi NATO savez mogao u narednim tjednima izreći konkretno mišljenje o programu reformi, a onda možda i pojasniti svoj stav o tome kako će se dalje razvijati odnosni između Bosne i Hercegovine i ove vojno-političke alijanse koja je nedavno proslavila sedam desetljeća postojanja.

Pročitajte više na: Bljesak Mostar

Share This Post

Loading...