Mara pjeva bh. pjesnike u HNK Mostar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru off programa Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru u subotu, 18. siječnja, mostarski kantautor Sanel Marić Mara, u pratnji Darija Lukića na klavijaturama, održat će koncert na maloj sceni HNK.

Ovaj koncert originalan je spoj poezije pjesničkih velikana i melankoličnog pop-rocka i minimalistička je verzija autorovog dosadašnjeg opusa.

Sanel Marić je s ekipom na svoj način oživio i uglazbio stare i gotovo zaboravljene pjesnike koje će ovom prigodom predstaviti mostarskoj publici. Tu su tekstovi velikana poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safveta Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog vala mladih pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića.

Nezaobilazni dio repertoara je i njegov posljednji singl „Pismo nikome“ koji je urađen po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine, priopćeno je iz HNK Mostar.

„Vjerujemo u ovo što radimo jer je nešto posebno, originalno i lijepo. Prošle godine imali smo sličan koncert u Pozorištu lutaka Mostar i bilo je odlično. Sada ćemo Dario i ja u Hrvatskom narodnom kazalištu, uz savršen zvuk i svjetlo, napraviti divnu atmosferu za pamćenje, svirajući najljepše pjesme s našeg repertoara. Dođite da vam bude lijepo“, poručio je Mara mostarskoj publici.

Pročitajte više na: Bljesak Mostar

Share This Post

Loading...