Polarni medvjed s oznakom T-34 ispisanom sprejem šokirao Ruse

Kategorija: Klix.ba

Eksperti tvrde da ovaj postupak neodgovorne osobe ili više njih može onemogućiti medvjeda da se uklopi u okruženje dok lovi u potrazi za hranom.

Pokrenuta je istraga kako bi se ustanovilo gdje je sportni video snimljen.

Inače, T-34 je bio tenk koji je odigrao ključnu ulogu u pobjedi sovjetske vojske nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

😠Вот зачем?!, зачем!!!😠Он же не сможет охотится незаметно! От голода начнёт отбирать добычу, погибнет сам или других покалечит. В села начнёт заходить.

Posted by Серёга Кавры on Sunday, December 1, 2019

Snimak je na Facebooku objavio Sergej Kavrij, član organizacije za zaštitu prirode pod nazivom World Wildlife Fund (WWF). On je rekao da je video podijeljen u WhatsApp grupi iz regije Čukotka te da naučnici koji prate divljinu nikad ne bi obilježili medvjeda na zakav način.

Naučnici sa Instutita za biološke probleme tvrde da je medvjed vjerovatno bio uspavan prije nego je označen. Bit će potrebno nekoliko sedmica da se boja ispere s krzna.

Ruski mediji špekulišu da je ovaj slučaj povezan s ljutnjom stanovništva regije Nova zemlja gdje su se medvjedi ranije pojavljivali te ulazili u objekte. Eksperti su bili primorani uspavljivati ove životinje kako bi ih udaljili od naseljenog područja.

Share This Post

Loading...