Gojković se sastala sa delegacijom Evropskog parlamenta

Maja Gojković Svetski samit zena Abu DabiFoto: Skupština Srbije / Promo

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa delegacijom Evropskog parlamenta i razmenila mišljenja o aktuelnim procesima u pogledu politike proširenja i u tom kontekstu perspektivama Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Gojković je istakla da Srbija potvrdjuje privrženost procesima evrointegracija i izrazila nadu da će na kraju predsedavanja Finske Evropskim savetom doći do otvaranja pregovaračkih poglava. Predsednica parlamenta je napomenula da je Srbija spremna za četiri pregovaračka poglavlja i navela da ne može biti zadovoljna dinamikom njihovog otvaranja, saopšteno je iz skupštine.

Gojković: Parlament 20. novembra raspravlja o bužetu za 2020. godinu

Gojković: Roditelji i dalje fizički kažnjavaju decu

Gojković je sa članovima Evropskog parlamenta razgovarala o aktuelnostima u vezi sa radom Narodne skupštine, kao i u kontekstu održavanja Medjustranačkog dijaloga, uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Ona je sa evropskim parlamentarcima razgovorala o regionalnoj saradnji, a istaknut je značaj nastavka regionalne saradnje parlamenata.

U delegaciji EP su bili lider Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Manfred Veber, predsedavajući Odbora za spoljne poslove Dejvid Mekalister i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...