DRAMATIČNA ZAVRŠNICA SUĐENJA ZA UBISTVO POGREBNIKA Tužilaštvo traži MAKSIMALNE KAZNE za optužene drugove, odbrana: „Nema dokaza“

Pogrebnik ubijen sa dva metka u glavuFoto: M. Cvetković / RAS Srbija

Iznošenjem završnih reči tužilaštva i okrivljenih, danas je pred Višim sudom u Užicu završeno suđenje Vladimiru Božoviću (32) i Milovanu Čekićeviću, optuženim da su 14. januara prošle godine hicima iz pištolja usmrtili Sava Gačanina, vlasnika pogrebnog preduzeća iz Užica, u ovom gradu poznatog pod nadimkom Savo Grobar.

Više javno tužilaštvo zatražilo je da obojica budu osuđeni na maskimalne zatvorske kazne za krivično delo teško ubistvo, dok su branioci okrivljenih tvrdili da njihova krivica o učešću u zločinu nije dokazana, odnosno da treba da budu osuđeni za krivična dela koja su priznali, ali koja nisu u vezi sa ubistvom.

Vladimir BožovićFoto: Miloš Cvetković / RAS Srbija
Vladimir Božović

Telo Sava Gačanina pronađeno je 15. januara 2018. u prostorijama njegovog preduzeća. Novembra iste godine uhapšeni su Vladimir Božović, kome je prvobitno stavljeno na teret teško ubistvo, odnosno da je dva puta pucao Gačaninu u glavu, a potom iz njegovog objekta pobegao sa ukradenih 7.000 evra, i Milovan Čekićević koji bio zaposlen u Savovom preduzeću.

Čekićevića je optužnica kojom je izveden pred sud teretila da je znao, a nije prijavio ni pripremu ni izvršenje zločina, te da je od Božovića uzimao novac u zamenu za ćutanje o ubistvu.

Sve što mu je opužnicom pripisano Čekićević je priznao, takođe i da je Gačaninu dugovao 1.000 evra koje mu je iz dva navrata ukrao.

Božović je negirao da je ubio Gačanina i kazao da je pogrebniku dugovao 2.000 evra za automobil koji mu je ovaj prodao. Pištolj kojim je usmrćen Gačanin nije pronađen, a čaura koju je policija našla u Božovićevom dvorištu podudara se sa kalibrom metaka kojim je Gačanin ubijen. Božović je pričao da je taj pištolj kupio u Novom Pazaru za 200 evra i da ga je kasnije prodao Čekićeviću za 300 evra.

On je rekao da mu se veče kada je Gačanin ubijen Čekićević poverio da je „napravio veliko sr..e“, nije mu objasnio šta konkretno, ali ga je upozorio da ne priča nikom „jer će ako ga uhapse reći od koga je kupio pištolj“.

Tokom suđenja tužilaštvo je izmenilo optužnicu i obojicu okrivilo za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Milovan Čekićević je govorio da mu se Božović poverio da je ubio Gačanina tako što je 14. januara uveče otišao kod Gačanina u radnju, rekao mu da želi da kupi opremu za sahanu babe njegove žene, a potom mu pucao u glavu. Međutim, tužilaštvo smatra da su Božović i Čekićević zajedno izvršili ubistvo, odnosno da su u vreme zločina obojica bili u Gačaninovoj radnji i da je neko od njih pucao u pogrebnika.

Pročitajte i…

„PRIČALA SAM S TATOM KAD MU JE DOŠAO NA VRATA“ Svedoci otkrili detalje likvidacije pogrebnika iz Užica

SMS OTKRIVA UBICU? Drugovi se međusobno optužuju za ubistvo pogrebnika, a poruke koje su razmenili par minuta posle zločina RAZREŠIĆE SVE

DRUGOVI SE MEĐUSOBNO OPTUŽUJU ZA ZLOČIN Suđenje za MISTERIOZNO UBISTVO vlasnika pogrebnog preduzeća iz Užica

Na suđenju je utvrđeno da su vreme izvršenja zločina Božović i Čekićević razmenili deset SMS poruka. Čekićević je govorio da se seća sadržaja četiri poruke.

– Božović me je pitao da li je (iz pogrebikove radnje) otišla Tatjana (Savova ćerka koja je ranije bila u poseti ocu). Rekao sam mu da jeste. Onda me je pitao da li je tamo Boban (Gačaninov brat). Odgovorio sam mu da nije. Zatim me je pitao da li su tamo pare. Odgovorio sam da jesu. U poslednjoj poruci me je pitao šta da radi. Napisao sam mu da radi šta hoće, ali da mene ne meša u to, – pričao je Milovan Čekićević.

Tačan sadržaj svih poruka nije utvrđen, iako je to sud tražio. Služba za specijalne istražne metode veštačila je Čekićevićev telefon, ali u njegovoj memoriji nije pronašla spornu prepisku.

JEZIV OBRT U SLUČAJU UBISTVA POGREBNIKA Ubio ga komšija, a saučesnik u zločinu je radio u njegovoj firmi i mrtvog ga PREVEZAO DO GROBLJA

Tatomir Leković, advokat Vladimira Božovića, rekao je da njegov branjenik kriv za delo koje se tiče posedovanja oružja, ali ne i za ubistvo. On je optužnicu nazvao neurednom i kazao da ništa šta se Božoviću stavlja na teret u vezi ubistva nije dokazano.

Leković je izneo da Božovićevi DNK tragovi nisu nađeni u pogrebnikovoj firmi, da njegovu umešanost ne dokazuje nijedna telefonska komunikacija, da postoji mnogo pištolja istog kalibra kao onog kojim je Gačanin ubijen.

– Loša vam je režija…Nevina mladost sedi na optuženičkoj klupi… Osuđujuća presuda za ubistvo bila bi presuda bez dokaza – govorio je Božovićev advokat.

Velisav Međedović, koji je Čekićeviću dodeljen kao branilac po službenoj dužnosti optužnicu je označio kao neodređenu, kontradiktornu i suprotnu u odnosu na izvedene dokaze. On je zatražio da se kao olakšavajuća okolnost Čekićeviću uzme priznanje da je znao za pripremu ubistva i zločin koji je Božović počinio.

BONUS VIDEO: Šta da radite ukoliko ste sahranjeni živi?

Šta da radite ukoliko ste sahranjeni živi?

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...