ĐILAS I SERGEJ ODSUTNI Evroparlamentarci na sastanku sa predstavnicima opozicije, a evo koje su stranke dobile poziv

osnivanje_savez za srbijuFoto: O. Bunić / RAS Srbija

Članovi delegacije Evropskog parlamenta, predsednik grupe Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik sastali su se danas sa predstavnicima Saveza za Srbiju (SzS) i Pokreta slobodnih građana (PSG).

Ostale opozicione stranke su juče saopštile da nisu dobile poziv zbog čega je to neke, naročito proevropski orijentisane, neprijatno iznenadilo.

VUČIĆ SA DELEGACIJOM EP „Želimo otvaranje novih poglavlja, ali želimo jasniju situaciju od EU“

Sastanku ne prisustvuju lider SSP Dragan Đilas i PSG Sergej Trifunović, dok su u sedište Delegacije EU stigli predsednik DS Zoran Lutovac, predsednik SDS Boris Tadić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović. Takođe, na sastanak je došao član Predsedništva PSG Petar Miletić.

Kako su mediji ranije objavili, tema razgovora je međustranački dijalog vlasti i opozicije o predstojećim parlamentarnim izborima, kao i najavljeni bojkot dela opozicije.

Stranke koje ne pripadaju SzS-u izrazile su juče nezadovoljstvo selektivnim odnosom u organizaciji sastanka predstavnika Evropskog parlamenta sa srpskom opozicijom u sedištu Delegacije EU, jer su poziv dobili samo SzS i PSG.

U Ligi socijaldemokrata Vojvodine bili su začudjeni su informacijom da će se Bilčik i Veber sastati samo sa predstavnicima SzS i PSG, a u Stranci moderne Srbije smatraju ovaj potez kontraproduktivnim i štetnim.

Mnogi su najavili da posle toga ne vide razlog za učešće u nastavku međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...