DA LI ĆE TAKSI POSKUPETI? Taksisti: Prejeftini smo, čak i DECA IDU TAKSIJEM U ŠKOLU za 300-400 dinara

taksisti brankov mostFoto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Priča da je trećina taksista u Beogradu višak, odnosno da je njihov optimalan broj 4.149 umesto sadašnjih 6.368, pokrenula je i pitanje – cene taksi usluga!

– Cena taksi usluge nije korigovana osam godina, a za to vreme gorivo je poskupelo sa 99 na 165 dinara. Taksi je prejeftin i na granici rentabilnosti – rekao je za “Blic” Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije (SATUS), koji okuplja najveći broj taksi vozača.

On to potkrepljuje konkretnim primerom.

– Danas imate apsurd da se deca voze u školu za 300-400 dinara – tvrdi Bijelić.

Kako kaže, ovo je jedan od razloga zašto trenutno u pojedinim delovima grada nema dovoljno slobodnih taksi vozila, na šta se Beograđani poslednjih meseci masovno žale.

– Sa poskupljenjem od sedam do 10 odsto značajno bi se rasteretio taksi prevoz u prestonici – tvrdi Bijelić, uz napomenu da je nemoguće da svi taksisti rade u špicevima.

Nije tajna da pored tih šest hiljada i kusur regularnih taksista, naročito tokom praznika, “operiše” i više stotina, pa i do hiljadu “divljaka”, a tu je i veliki broj onih koji voze preko različitih aplikacija.

pročitajte i…

divlji taksisti

DIVLJI TAKSISTI PREPLAVILI BEOGRAD Evo kako da ih PREPOZNATE, ali i nekoliko načina kako da ih IZBEGNETE

OVDE NIKAD NE ULAZITE U TAKSI „Divlji“ taksisti gospodare centrom grada, blokiraju stanicu i NIKO IM NIŠTA NE MOŽE

SVE VRSTE BG TAKSISTA Legalni, „IT vozači“, „divljaci“, ali i regularni PREVARANTI

Podsetimo, trenutno start u taksiju košta 170 dinara, kilometar u prvoj tarifi je 65 dinara, u drugoj 85 (noćna i praznična), a u trećoj (van teritorije Beograda) 170 dinara. Čekanje po satu u sve tri tarife je 750 dinara. Ovo je jedinstvena cena za sva taksi udruženja, a odlukom o taksi prevozu zabranjeno je, za razliku od nekih ranijih vremena, davanje popusta na poziv.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...