Privrednici proširuju pogone u Zvorniku: Dobri uslovi za poslovanje i zbog blizine granice

poslovna zona u zvorniku foto r jokicFoto: Rade Jokić / RAS Srbija

Nakon što su dva preduzetnika iskazala interesovanje za proširenje svojih poslovnih kapaciteta, Gradska uprava u Zvorniku pokrenuće postupak licitacije za prodaju nepokrenosti u poslovnoj zoni bivšeg „Inženjeringa“.

Ova poslovna zona je interesantna investitorima, te bi u narednoj godini pet privrednih subjekata tu trebalo da započnu rad. Istovremeno, Gradska uprava je pokrenula inicijativu da od Vlade RS dobije zemljište Poslovne zone „Jadar“ kako bi ga mogli ponuditi investitorima.

Bojan Ivanović, zamenik gradonačelnika Zvornika kaže da će prodaja zemljišta u prostoru „Inženjeringa“ biti obavljena licitacijom.

– Ovo je prilika da pozovemo sve zainteresovane investitore da se pojave na licitaciji. U ovoj poslovnoj zoni imamo pet privrednika, od kojih četiri grade svoju infrastrukturu, odnosno objekte te očekujemo da naredne godine oni krenu sa radom. Razlog za novu licitaciju je želja investitora da prošire svoju proizvodnju te im trebaju novi pogoni – kaže Ivanović.

Prema njegovim rečima, zvorničke poslovne zone imaju odlične uslove za poslovanje, jer pored standardnih priključaka imaju pristup gasu, željezničkoj pruzi, a nalaze se u blizini samo graničnog prelaza Karakaj.

Zvornik je ranije, prema pisanju uglednih svetkih medija, svrstan među 10 mikrogradova u Evropi na osnovu oprativnih troškova za pokretanje biznisa, da ima poslovnu zonu, te da se jednostavnije dobijaju dozvole za gradnju.

Tražiće zemljište od Vlade

Darko Stefanović, načelnik Odeljenja za privredu i društvene delatnosti u GU Zvornik kaže će zbog lakše ponude zemljišta investitorima od Vlade RS tražiti da im dodeli zemljište u Poslovnoj zoni „Jadar“.

– Tu rade tri manja preduzetnika, a da bi potencijalnim investitorima mogli da ponudimo zemljište za gradnju objekata i početak proizvodnje potrebno je da dobijemo vlasništvo nad njom – navodi Stefanović.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

Share This Post

Loading...