Pomozimo Udruženju iz Srebrenice da završi sklonište i osigura psima siguran i topao dom

Kategorija: Klix.ba

„Danas nam je otrovano sedam pasa koji uopće nisu bili agresivni, koji su bili čipovani i upisani na udruženje pošto postoji Zakon o jedinstvenom registru pasa BiH u koji moraju biti upisani. Mi smo jedini od Udruženja koji to radimo“, kazao nam je predsjednik Udruženja Velimir Stojanić.

Dodao je da psi u Srebrenici ne znače ništa, da ih ljudi iz drugih gradova dovode kako bi ih se riješili, često ih vežu za lanac, ubijaju, truju i kolju. Zbog toga su iz Udruženja došli na ideju da sve te pse sklone s ulice.

Udruženje „Silver Dog“ trenutno vodi računa o 50 pasa. Oni se trude da brinu o njima onoliko koliko su u mogućnosti. Svakodnevno im obezbjeđuju bar jedan obrok dnevno.

Stojanić nam kaže da su od opštine dobili lokaciju, a nadaju se i finansijskoj pomoći ili pomoći u materijalu. Sklonište za pse zvat će se „Happy Tails Srebrenica“. U njima će psi imati siguran i topao dom sve do onog momenta dok ih neko ne usvoji.

Kako nam je Stojanić kazao nadaju se da će za mjesec dana, prije nego li nastupi oštra i hladna zima, uspjeti da završe sklonište.

„Cilj nam je pružiti ne samo utočište, nego i dom svim neželjenim, zanemarenim i zlostavljanim psima u našoj općini. Voljet ćemo ih i brinuti se za njih dok zauvijek ne pronađemo domove za sve naše divne pse“, rekao je.

Budući da je ovo jedan ambiciozan i izazovan poduhvat iz Udruženja nastoje prikupiti 25.000 dolara, 9.000 dolara bit će utrošeno na izgradnju centra, a preostala svota novca za osoblje, hranu, vodu, veterinarske usluge itd. Svi oni koji žele donirati novac i psima obezbijediti dostojanstven život mogu to uraditi preko stranice Fundrazr.

Share This Post

Loading...