Jednog od lidera ruske opozicije preko noći ispitivali zbog „napristojnog napada“ na maloletnicu

Mikhail SvetovFoto: Profimedia

Mihaila Svetova, jednog od lidera ruske opozicione Libertarijanske stranke i organizatora masovnih protesta u Moskvi, Istražni odbor je preko noći ispitivao u njegovom stanu zbog optužbi za nedolično seksualno ponašanje prema maloletnici.

U prvobitnim izveštajima navedeni je da Svetlov (34) optužen za „nepristojni napad“ prema maloletnici zbog Instagram fotografija njegove devojke iz 2012. godine kada je on imao 27 godina, a ona 16. Krivični slučaj je pokrenut nakon izveštavanja državnog lista „Izvestija“.

Njegovu bivšu devojku Anastaziju Starodubovskaju je takođe ispitivao Istražni odbor.

Vođa Libertarijaske stranje Sergej Bojiko izjavio je da je uveren da je slučaj „politički motivisan“ i pokušaj da se Svetov zastraši.

Ona je novo lice ruske opozicije i najavljuje PREOKRET u protestima: Ne plašim se Putina!

– Pretpostavljam da je slučaj pokrenut kako bi primorali Mihaila da napusti državu – rekao je on.

Brojni ruski nezavisni mediji pišu da slučaj najverovatnije ima veze sa istaknutom ulogom koju je Svetov imao u opozicionim protestima ovog leta, kao i sa mitinzima koje održava širom zemlje.

Postoje dva pravca u kojima bi slučaj mogao da krene – ili će Svetov biti poslat u zatvor pre suđenja, ili će slučaj ostati otvoren, što implicira da bi on trebalo da napusti zemlju.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...