„GROBLJE NAM JE KAO DRUGA KUĆA“ Zbog PIJANOG VOZAČA u „audiju“ Radovan ostao bez ćerkice i oca

dajana ćirićFoto: Privatna arhiva

„Pokušavamo da živimo normalno koliko-toliko, odlazimo na posao. Svaki dan odlazimo na groblje, koje nam je, kako kaže supruga, postalo kao druga kuća.“

Ovako za „Blic“ govori Radovan Ćirić, koji je u saobraćajnoj nesreći 15. septembra izgubio oca Vojina (77), a dve nedelje kasnije i desetogodišnju ćerku Dajanu u bolnici. Zbog sumnje da je pijan naleteo na njihov auto svojim „audijem A4“, uhapšen je Vladimir P. (32) iz Inđije.

Porodica Ćirić juče je dala 40-dnevni pomen devojčici.

– Pre dve nedelje dali smo pomen dedi, sada njoj. Svaki dan smo na groblju, jer nam nekako bude lakše kad odemo da obiđemo ćerkin i grob mog oca… – kaže Radovan za naš list sa tugom u glasu.

Osvrćući se na istragu kobne saobraćajne nesreće, on dodaje da je Vojinu Ć. produžen pritvor do 15. novembra, kao i da se čekaju nalazi saobraćajnih veštaka i odbukcioni nalazi, te da se saslušavaju svedoci.

Vojin ĆirićFoto: Privatna arhiva
Vojin Ćirić

– Očekujem da čovek koji ih je ubio dobije maksimalnu kaznu propisanu zakonom. Ipak, koliko god da dobije, nama njih ne može vratiti, ali osetićemo barem da postoji neki delić pravde – dodaje Radovan.

Pročitajte još:

„UZEO MI JE DETE I OCA“ Radovan Ćirić se plaši da će pijani vozač koji ga je zavio u crno da POBEGNE IZ SRBIJE

DEVOJČICA I DALJE U KRITIČNOM STANJU Građani daju krv za sugrađanku povređenu u nesreći u Inđiji, pijani vozač se na saslušanju NIJE BRANIO

Podsećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju 15. septembra na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog i Branka Radičevića u Inđiji, kada se „audi A4“ kojim je upravljao Vladimir P. sudario sa „renoom klio“ u kojem su se nalazili Vojin Ćirić i njegova unuka. Prvi rezultati istrage pokazali su da je do nesreće došlo kada je Vladimir P. na raskrsnici prošao na crveno svetlo i tom prilikom udrario u levu bočnu stranu „renoa“. Vojin Ćirić je stradao na licu mesta, dok je njegova unuka, koja je sedela na zadnjem sedištu, preminula dve nedelje kasnije u bolnici. Ovoj stravičnoj nesreći prisustvovalo je više ljudi zaposlenih u okolini raskrsnice, koji su i dalje prestravljeni zbog onoga što su videli, a koji su pritrčali u pomoć ljudima.

Pijan usmrtio dedu i unuku: Vladimir P.Foto: Privatna arhiva
Pijan usmrtio dedu i unuku: Vladimir P.

– Ne biste verovali kakav je to udarac bio. Prašina se digla do centra, „reno“ je od siline udarca leteo još 50 metara, a „audi“ je nastavio pravo i probio bankinu. Odmah sam pritrčao ljudima u „renou“, u isto vreme pritrčala je i devojka koja je radila na pumpi. Video sam da vozač ne daje znake života, ali tek kada mi je radnica sa pumpe rekla, video sam da je pozadi devojčica… – ispričao je jedan od očevidaca tragedije.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...