Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji na bh planinama

Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji (BMUMOC – Balcan Mountaineering Union’s Mountain Orienteering Competition) bit će održano od 11. do 13. listopada na Igmanu i Bjelašnici.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekuje se sudjelovanje natjecatelja iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grče, Turske, Bugarske i BiH u četiri kategorije: pioniri, juniori, seniori i veterani, najavljeno je iz Planinarskog saveza FBiH.

Međunarodno planinarsko orijentaciono natjecanje, predstavlja smotru dostignuća, znanja, umijeća, vještina i pripremljenosti članova planinarskih saveza, koji su članovi Balkanske planinarske unije (BMU), za čitanje karata i korištenje tehničkih sredstava za sigurno kretanje u prirodi i za brzo snalaženje na nepoznatom terenu, posebno u planinskim predjelima.

Natjecatelji treba da pokažu svoje vještine i teorijska znanja koja se odnose na sportsku orijentaciju, kao i na planinarstvo u cjelini.

Natjecanje je ekipno (od tri do pet natjecatelja po ekipi), podijeljeno na dnevno i noćno rješavanje praktičnih zadataka iz oblasti orijentacije, čvorologije, meteorologije i prve pomoći, te teorijskih zadataka o planinarstvu uopće.

Organizatori natjecanja pozivaju građane – ljubitelje prirode da predstojećeg vikenda prisustvuju natjecanju na Igmanu i Bjelašnici.

 

Pročitajte više na: Bljesak Mostar

Share This Post