Srbijanska ministrica Mihajlović kritikovala bh. vlasti zbog mosta Bratoljub

Kategorija: Klix.ba

„Iz nepovezanosti, pa i one saobraćajne, ne može se izroditi ništa dobro. Samo problemi. S druge strane, konekcija zemalja znači razvoj, nove fabrike, investicije i da ljudi ostaju da žive tamo gde žive“, rekla je Mihajlović za RTRS.

Ona je rekla da Srbija finansijski i na sve druge načine stoji iza gradnje autoputa Beograd – Sarajevo, te da postoji podrška svih za realizaciju tog velikog projekta.

„Između BiH i Srbije nedostaje jedan pravi autoput koji će omogućiti razvoj i budućnost“, rekla je Mihajlović povodom skorog početka pripremnih radova u Sremskoj Rači i Kuzminu za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo.

Ona je navela da će zajednički sastanci koje će 8. oktobra održati najviši predstavnici Srbije, BiH i Turske pokazati da su početak radova na autoputu i realizacija tog velikog projekta u interesu svih.

„Vjerujem da predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan može to sve da ubrza i vjerujem da se na tome već radilo“, navela je Mihajlović.

Ona je rekla da ne treba sumnjati u obećanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija pomoći izgradnju oko 17 kilometara puta od Rače prema Bijeljini.

Ona je ponovo kritikovala određene vlasti na nivou BiH, ali i komplikovane i spore procedure koje dvije godine onemogućavaju puštanje u funkciju mosta „Bratoljub“ preko rijeke Drine između Bratunca i Ljubovije.

Poručila je da se sve vlasti i politike moraju ponašati u interesu građana na ovim prostorima, ističući da zemlje regiona ekonomski i na druge načine treba da se povezuju s ciljem podizanja standarda svog stanovništva.

Ona je rekla da je jako pogrešno što „pojedini bošnjački političari napadima na rukovodstvo Srbije ponovno raspiruju mržnju“, što nije u interesu bolje budućnosti dvije zemlje i njihovih građana.

Share This Post