„SVAKI DAN MOJA PRVA INTERESOVANJA SU KAKO SU ONI“ Dodik poručio da treba imati veliku porodicu, da je to jedino važno

Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji prisustvuje humanitarnoj utakmici na gradskom stadionu u Banjaluci, istakao je da je ovo prilika da se ljudi okupe oko divne ideje i da se skrene pažnja na značaj povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

– Društvo ima osećaj i potrebu da skrene pažnju na problem rađanja i da podstakne sve ljude, majke, pre svega, da donose lake odluke u tom pogledu, računajući na opštedruštvenu podršku – rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da je ova utakmica do ukupnih napora koji se ulaži u Srpskoj i zahvalio predsedniku fondacije “Deca nam se rađala” Vladi Đajiću i njegovom timu koji su osmislili ovakve aktivnosti i danas skrenuli pažnju i dali doprinos promociji ove ideje.

Dodik je napomenuo da aktuelna vlast pokušava da napravi jednu odgovornu i sistematsku pronatalitetnu politiku.

– Moramo da krenemo od najmanjeg uzrasta, od toga da pre svega pružimo podršku porodici, mladima u reproduktivnoj fazi da rađaju decu, da znaju da ih čeka odgovorno društvo, koje će im obezbediti i za narednih nekoliko godina učiniti da predškolsko obrazovanje bude što jeftinije, odnosno besplatno – naveo je Dodik.

On je dodao da će se nastojati da se pomogne mladim bračnim parovima u rešavanju stambenih kredita, zapošljavanja i standarda uopšte.

Dodik je poručio da treba imati veliku porodicu, da je to jedino što je važno u starijim godinama, te napomenuo da on ima šestoro unučadi.

-Svaki dan prva moja interesovanja su kako su oni, kako je u školi vrtićima, jesu li zdravi – dodao je Dodik.

Prvom revijalnom utakmicom – između ekipa lekara Univerzitetskog kliničkog centra i novinara “Sedma sila” na gradskom stadionu u Banjaluci danas je zvanično počela kampanja “Djeca nam se rađala”, u organizaciji istoimene fondacije, s ciljem podizanja svesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj. Nakon ove utakmice usledila je i humanitarna fudbalska utakmica veterana beogradske “Crvene zvezde” i banjalučkog “Borca”.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post