„SESTI I PLAKATI“ Majka đaka iz Sarajeva podelila fotografiju domaćeg zadatka iz informatike, evo o čemu se radi (FOTO)

Crta-Vord1Foto: Facebook/screenshot / RAS Srbija

Majka đaka iz Sarajeva Nikoleta Milašević-Dobrača na Fejsbuku je podelila fotografiju na kojoj prikazuje kakvu je zadaću dobilo njeno dete iz predmeta informatika, te je uz to napisala koliko ju je sve to, s pravom, razočaralo.

Milašević-Dobrača je izjavila kako je razočarana nastavnicima u sarajevskoj školi, rekavši kazavši kako se ponašaju kao i političari. Ogorčena je, kaže, i Savetom roditelja Kantona Sarajevo.

FB Post

– Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sesti i plakati. A deca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dete crta Word. Šta radite vi tamo što pravite plan i program? A i vi u Savetu roditelja? – napisala je Milašević-Dobrača, piše Klix.

Svemu tome ne pomaže ni činjenica da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina, kaže nam Milašević-Dobrača.

– Moli, traži i onda kopiraj. Savet roditelja KS je inertno kao i naše društvo. Svi se ponašaju kao i naši političari, zaseli u fotelje, upoznali se sa direktorima škola i donosiocima odluka kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program – rekla je.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post