PLJAČKE, KRAĐE, RAZBOJNIŠTAVA Begluk označen kao vođa kriminalne grupe, 13 osoba iza rešetaka

Foto: Klix / RAS Srbija

Trinaest osoba je jutros uhapšeno u akciji “Orka” koja se provodi širom FBiH, dok se jedna osoba nalazi na izdržavanju kazne u Hrvatskoj. Rahman Begluk je označen kao vođa kriminalne grupe koja se tereti za niz krađa, pljački i razbojništava.

Begluk je zbog istih krivičnih dela hapšen i pre dve godine u akciji “Shark”, takođe akciji Federalne uprave policije. On je bio osumnjičen za pljačkanje u tržnim centrima i drugim objektima na području Hercegovine.

On je i 2015. godine bio poznat nevesinjskoj policiji koja je tada Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izveštaj protiv dve osobe iz Mostara i jedne osobe iz Konjica zbog sumnje da su ukrale razne predmete iz 17 objekata u selu Zijemlje na području opštine Istočni Mostar. Begluk i još dva muškarca su tada osumnjičeni za provale u 17 kuća.

Begluk je policiji bio poznat i po provalama u trafostanice, odakle je krao dalekovode od Livna do Trebinja, piše Klix.

Službenici FUP od jutros su pretresli 14 lokacija i pronašli oružje i eksploziv, a grupa se tereti za niz pljački u poslednjih pet godina.

Trenutno se vrše privođenja osumnjičenih u policijske prostorije gde će biti završena kriminalistička obrada. Današnja akcija FUP smatra se najopsežnijom ove godine.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post