Plenković: Novca za Hrvate u BiH uvijek će biti, a što se tiče delegacije srbijanske vojske – „Ko to tamo peva“

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na početku današnje sjednice Vlade na boravak u Orašju prošle sedmice, gdje su podijeljeni ugovori za projekte podrške Hrvatima u BiH te odgovorio na komentare zbog čega to Hrvatska radi. 

– Ima novca za Hrvate u BiH i bit će novca za Hrvate u BiH. Kao što ima za zdravstvene radnike, prosvjetne radnike, i mora biti novca za Hrvate u BiH i za Hrvate u Srbiji jer je to dio našeg političkog odabira, to je politika. Biramo da pomognemo našim sunarodnjacima u zemlji koja nam je susjedna, prijateljska, koju tretiramo s respektom i želimo da njihov položaj, identitet, kultura, obrazovanje bude bolje. To su sve vrlo konkretni projekti i u tom smjeru ćemo nastaviti – rekao je Plenković.

Plenković je komentirao i situaciju na granici sa Srbijom, kada je delegacija vojske te zemlje s uniformama pokušala ući u Hrvatsku da bi izrazili pijetet žrtvama u Jasenovcu.

On je rekao kako je Srbija željela inscenirati provokaciju na događaju koji to ne bi smio biti te da su trebali najaviti dolazak.

– Pavle Vuisić je rekao u „Ko to tamo peva“ „propisi su propisi“, njih treba poštovati. Evo, Butković voli taj film. I zato smo mi rekli da Vulinovih jedanaest ne može ući u Hrvatsku jer nisu bili najavljeni po propisu – rekao je Plenković. 

Pročitajte više na: Dnevni Avaz Vijesti

Share This Post