TREĆA SREĆA Poslednji upisni rok na Univerzitetu u Beogradu, još 2.500 slobodnih mesta

Novoupisani studenti EkonomskogFoto: Promo / Promo

Univerzitet u Beogradu organizovaće i treći upisni rok, jer je na mnogim fakultetima ostalo dosta slobodnih mesta, odlučeno je danas na sednici Senata.

Drugi upisni krug na fakultetima Univerziteta u Beogradu traje do 15. septembra, ali je izvesno da će ostati dosta mesta, jer se u drugom roku prijavilo svega 664 kandidata, a bilo je 3.200 slobodnih mesta – budžetskih i samofinansirajućih.

– Doneli smo odluku za treći upisni rok, jer će nakon drugog roka ostati oko 2.500 slobodnih mesta na fakultetima – rekao je za Tanjug prorektor UB prof. Petar Bulat.

Treći upisni rok na fakultetima u Srbiji, a evo gde je još ostalo mesta

OVE FAKULTETE BIĆE NAJTEŽE UPISATI Jedan smer postao je posebno popularan, a nije IT, iznenadićete se

„NAJBOLJI SMO U REGIONU“ Rektorka Univerziteta u Beogradu: Veliki je uspeh biti među 500 najboljih na Šangajskoj listi

Izvesno je da će u trećem krugu biti i budžetskim mesta, jer je za drugi krug ostalo 1.055 mesta za studiranje o trošku države.

– Sigurno će ostati i budžetskih mesta, zato što je za drugi krug bilo 1.055 budžetskih mesta, a prijavilo se samo 664 kandidata. Očekujem da će biti 400 do 500 budžetskih mesta – naglasio je Bulat.

Treći upisni rok počinje čim se drugi završi. Prijava kandidata biće 15. i 16. septembra, a dan kasnije na fakultetima će biti organizovani prijemni ispiti.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post