MILIONI ZA DUBRAVKU ŠUICU Potpresednica EK iz Hrvatske imaće toliku platu da će za tri meseca moći da KUPI STAN U CENTRU BEOGRADA

hrvatski poslanici eu parlament01 Dubravka Šuica licenca Wikipedia autor Council of EuropeFoto: Council of Europe / Wikipedia

„Moram da se zahvalim premijeru Andreju Plenkoviću“, počela je svoju izjavu Dubravka Šuica u Dnevniku HTV-a objašnjavajući kako je izabrana za potpredsednicu Evropske komisije za demokratiju i demografiju.

Dugogodišnja članica HDZ-a, čija su dva mandata na čelu grada Dubrovnika obeležila niz afera, rekla je da je ponosna i srećna da će Hrvatska imati potpredsednicu Evropske komisije, što je velika čast.

Biće plaćena više nego što su objavili hrvatski mediji

Iako se u hrvatskim medijima pojavila informacija kako će Šuica imati platu od 110 do 140 tisuća kuna mjesečno, ona je puno veća. Naime, bivši potpredsjednik Frans Timmermans imao je mjesečnu plaću od 24.852 eura, koliko bi trebala imati i Šuica. Preračunato u kune to je gotovo 184 tisuće kuna.

Za mesec dana zaradiće kao prosečni Hrvat za dve i po godine

Za samo mesec dana Šuica će zaraditi koliko prosečni Hrvat za dve i po godine. Na osnovnu platu idu i beneficije, dodaci i putni troškovi pa je stvarna zarada puno veća.

Dubravka Šuica se kao profesorka stranih jezika politički angažovala u HDZ-u krajem devedesetih, bila je bliska saradnica Ive Sanadera, a vrlo dobre odnose imala je i sa Tomislavom Karamarkom koji joj omogućio da bude na listi HDZ-a za evroparlamentarne izbore.

U Briselu se zbližila sa Andrejom Plenkovićem kojeg je podržavala i nakon preuzimanja HDZ-a. Jedna je od najbogatijih političara u Hrvatskoj, a enormno bogatstvo objašnjavala je platom njenog supruga pomorca.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post