„Imaćemo veliku podršku na našem putu ka EU“: Vučić o izboru novog komesara za proširenje EU

„Imaćemo veliku podršku na našem putu napredovanja i ulaska u EU“, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući kanidaturu Mađara, Lasla Tročanjia za novog komesara za susedstvo i proširenje Evropske unije.

– Srbija pozdravlja izbor Tročanija na mesto komesara za proširenje. Reč je o izuzetnom, marljivom i posvećenom čoveku. Verujemo da će to značiti mnogo za napredak Srbije i da ćemo imati veliku podršku za napredovanje Srbije – istakao je Vučić.

Ipak, dodao je, napredak Srbije na evropskom putu zavisiće i od drugih zemalja članica, ali da je to „što je čovek iz regiona na ovako bitnom mestu značajno za Srbiju“.

„Ne šetam nigde i nisam atletičar“

Komentarišući izjavu Zorana Milanovića, bivšeg hrvatskog premijera i kadidata za predsednika te zemlje, koji je poručio da „Vučić neće šetkati Hrvatskom ako on bude novi predsednik“, Vučić je rekao da „retko se šeta bilo gde“ i da „nije atletičar kao Mali i Đorđević“.

– Ne šetka mi se nigde. Nisam išao na more u Hrvatsku od raspada Jugoslavije, niti planiram da idem. Uvek sam želeo dobru saradnju sa Hrvatskom, tako da oni kod nas mogu da se šetaju kako hoće – izjavio je Vučić.

PROČITAJTE I…

ČEŠKI PREDSEDNIK U POSETI SRBIJI Zeman: Češka i Srbija su „zemlje blizanci“; Vučić: Ove godine očekujem razmenu od 1,15 milijardi evra

– Vreme kada su Srbi sebe ponižavali za lepu reč je prošla, mene interesuju dela koja ostavljamo građanima Srbije – zaključio je Vučić.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post