Granična policija se ‘pojačala’ s novom opremom od 75.000 eura

U Glavnom uredu Granične policije upriličena je primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo GPBiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem primilo je veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber, kojoj je ovo ujedno i prvi posjet policijskoj agenciji na državnoj razini.

Direktor Galić i Nj. E. Uebber potpisali su sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike ukupne vrijednosti 75.000 eura.

Foto: PR / Njemačka pojačala Graničnu policiju BiH s novom opremom

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške SR Njemačke koja je GPBiH do sada donirala opremu u vrijednosti oko devet milijuna KM i organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.

U 2018. godini i u prvih devet mjeseci 2019. godine realizirane su brojne aktivnosti uz podršku Vlade SR Njemačke u cilju operativnog jačanja agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH.

Pročitajte više na: Bljesak Mostar

Share This Post