DRAMATIČNO OTKRIĆE AMERIČKE SITE Na godišnjicu rušenja kula bliznakinja, lider „Al kaide“ poziva na NOVE TEROTISTIČKE NAPADE

Ayman al-ZawahiriFoto: Tanjug/AP

Lider „Al kaide“ Ajman el Zavari pozvao je muslimane da izvrše napade na američke, evropske, izraelske i ruske mete, tokom govora na obežavanju 18. godina od terorističkog napada na Svetski trgovinski centar i Pentagon.

Američka obaveštajna grupa SITE, zadužena za praćenje islamističkih internet stranica, objavila je video-snimak u kojem Zavari kritikuje bivše džihadiste, koji su u zatvoru promenili mišljenje i napade u SAD 11. septembra 2001. godine nazvali neprihvatljivim, jer su žrtve bili nedužni civili.

U napadu na Svetski trgovinski centar i Pentagon poginulo je skoro 3.000 ljudiFoto: Jason Scott / Privatna arhiva
U napadu na Svetski trgovinski centar i Pentagon poginulo je skoro 3.000 ljudi

U koordinisanim napadima 11. septembra poginulo je skoro 3.000 ljudi, nakon što su avioni udarili u zgrade Svetskog trgovinskog centra i Pentagona, a jedan od njih je oboren u ruralnom delu Pensilvanije.

„Nikad nećemo zaboraviti ukus prašine i betona“: Prva knjiga ISPOVESTI ljudi koji su iz prve ruke doživeli 11. septembar

Kupili su komplet diskova na garažnoj rasprodaji i nisu ni slutili na šta su NALETELI. Sada svi mogu da vide trenutke nakon NAPADA 11. SEPTEMBRA (FOTO)

Egipćanin Zavari postao je lider „Al kaide“ nakon što su Mornaričke foke SAD /SEAL/ ubile bivšeg lidera Osamu bin Ladena u pakistanskom gradu Abotabad 2011. godine.

Veruje se da se Zavari krije negde u regionu blizu Pakistana, javio je AP.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post