Dašak Broadwaya i u mostarskom kazalištu

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini najavilo je nastavak uspješnog projekta ‘BH Broadway’.

“I ove godine, naše veleposlanstvo i tim američkih umjetnika okupili su mlade, talentirane umjetnike iz BiH i Srbije, koji su naporno radili na produkciji i postavci kabarea BHBroadway – Moja pjesma!“, navodi se u priopćenju iz Američkog veleposlanstva.

Radeći sa američkim kolegama, ti mladi umjetnici odabrali su pjesme iz poznatih brodvejskih mjuzikla. U svojevrsnoj intimnoj ispovijesti, publici će ispričati vlastite priče.

“Ne propustite priliku da, kroz kabare BHBroadway – Moja pjesma, uživate u bh. umjetničkoj perspektivi jedne tipično američke umjetničke forme, kao što je brodvejski mjuzikl “, poručuju iz Američkog veleposlanstva.

Foto: PR / U kazalištima širom BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijera predstave najavljena je za 12. rujan u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, potom će biti izvedena u Prijedoru, Mostaru i Trebinju.

Uloge ostvaruju Sanjin Arnautović, Nemanja Bajić, Nedim Džinović, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Srđan Knjeginjić, Marko Mirković, Aida Mušanović-Arsić, Sofija Ristić, Ana-Marija Tomić, Marko Vujević, Nikolina Vujić.

Aaron Thielen je umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu, Ilinois. Tijekom 23 godine bio je uključen u više od 125 projekata, kao izvođač, koreograf, dizajner, scenarist, redatelj, ali i umjetnički direktor.  

Ryan T. Nelson (glazbeni  direktor) je predavač Glazbenog teatra na Školi za komunikacije Northwestern sveučilišta i glazbeni direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti. Glazbeni direktor je na čikaškom Marriott teatru, gdje je odgovoran za desetine glazbenih produkcija.

Pročitajte više na: Bljesak Mostar

Share This Post