Brnabić: Ne bih ulazila u igru protestnih nota sa Hrvatskom, na delu je REVIZIJA ISTORIJE

ana brnabić premijerka srbijeFoto: V. Lalić / RAS Srbija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije protiv razmene protestnih nota već da smatra da Srbija ne bi trebalo da ulazi u tu igru jer se time zamagljuje suština – zastrašujuća revizija istorije u Hrvatskoj.

Premijerka Srbije Ana BrnabićFoto: O. Bunić / RAS Srbija
Premijerka Srbije Ana Brnabić

– To je diplomatski protokol i to mora da se radi, ali sam za to da ne ulazimo mi u tu igru zato što ta igra zamagljuje suštinu, a suština je da mi tamo imamo reviziju istorije i to stravičnu i zastrašujuću reviziju. Nije to bio malo zločinački režim, već režim kojeg bi se svi u Evropi stideli. Verujem da postoji veliki broj građana koji se toga stide, koji nisu za to i koji su za slobodnu, normalnu, demokratsku, evropsku Hrvatsku – rekla je Brnabić.

Stefanović: Skandalozan čin, očigledno se radi o političkoj demonstraciji Hrvatske

Brnabić: Režimu kom je prihvatljivo da tabla sa ustaškim pozdravom stoji u Jasenovcu nijedna protestna nota ne može da promeni mišljenje

„Oni su odbili našu notu, mi odbijamo njihovu“: Naše ministarstvo o slučaju zabrane ulaska delegaciji Vojske Srbije u Hrvatsku

S druge strane, naglasila je, nema opravdanja za sve koji ne dopuštaju da se oda počast žrtvama logora u Jasenovcu.

Foto: I. Margarin / Privatna arhiva

– Za sve one koji ne puštaju druge da odaju počast na stratišu kakvo je Jasenovac ili za sve one koji imaju reči opravdanja, ma kakvo to opravdanje bilo, za sve ljude koji koriste ‘za dom spremni’ ili ustaške uniforme – za to opradanja nema. Ti ljudi moraju da razumeju šta takve stvari i ponašanje donose sa sobom – poručila je premijerka.

Premijerka poručuje da je nedopustiva revizija istorije u HrvatskojFoto: Blic / RAS Srbija
Premijerka poručuje da je nedopustiva revizija istorije u Hrvatskoj

Takva revizija istorije je jednostavno nedopustiva, istakla je ona.

– Dok god sam predsednica vlade i kao građanka Srbije, Evrope uvek ću se stalno i iskreno boriti protiv toga – poručila je Brnabić.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post