Uhapšen pijani vozač u Banjoj Luci zbog napada na policajca

Kategorija: Klix.ba

Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, oko 23.40 sati policijski službenici su u mjestu Borkovići, Banja Luka, zaustavili putnički automobil „Golf“ kojim je upravljao osumnjičeni u vidno alkoholisanom stanju i koji je po zaustavljanju izašao iz automobila te počeo da vrijeđa policijske službenike, a na jednog od njih je fizički nasrnuo, oštetivši mu službenu uniformu.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv S.L. dostavi izvještaj za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom osam mjeseci 2019. godine, ukupno je evidentirano 130 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine, saopćili su iz MUP-a RS.

Share This Post