Za projekte udruženja građana 300.000 KM

Za projekte udruženja građana 300.000 KM

BANJALUKA – Osam projekata udruženja građana biće podržano u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu, koji sprovodi UNDP, u partnerstvu sa Gradom Banjaluka, a čija je ukupna vrijednost gotovo 300.000 KM.

„U sufinansiranju ovog projekta Grad Banjaluka učestvuje 30 odsto“, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Vrijednost dodijeljenih sredstava po pojedinačnim projektima kreću se od 17.495 KM, koliko je odobreno Kulturno-umjetničkom društvu „Čajavec“ za projekat folklorne inkluzivne sekcije, pa do 62.625 KM Udruženju „Zdravo da ste“ za projekat resursnog centra za djecu i mlade u banjalučkom naselju Dragočaj. 

Podršku su dobili i Institut za razvoj mladih zajednice „Perpetuum mobile“ za projekat „Kulturom dijaloga do razvoja zdravih životnih navika“ u iznosu od 55.820 KM, Omladinski komunikativni centar za preduzetničku laboratoriju za mlade „Garaža“ od 53.500 KM, te Humanitarno udruženje žena „Duga“ za projekat „Etno preduzetništvo-alat za ekonomsko osnaživanje žena“ u iznosu 42.940 KM. 

Podržani su i projekti Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima pod nazivom „Polna edukacija – prevencija i podrška“ sa 19.630 KM, Udruženja distrofičara regije Banjaluka za projekat „Hoću, mogu i znam da radim“ sa 19.130 KM i Gradska organizacije slijepih za projekat „Fizičko i duhovno osnaživanje“ sa 19.484 KM. 

Na ovaj, treći javni poziv za finansiranje projektnih prijedloga organizacija civilnog društva u okviru projekta „ReLOaD“ stiglo je ukupno 55 prijava. 

Grad Banjaluka od sredine 2017. godine učestvuje u projektu Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD/ u BiH, koji finansira EU, a sprovodi UNDP. 

Kroz projekat će, od 2017. do 2020. godine, gradskoj administraciji biti pružena podrška u segmentu dobre uprave, uključujući aktivnosti na jačanju saradnje sa organizacijama civilnog društva. 

 

 

Pročitajte više na: Nezavisne Novine

Share This Post