CEH PLAĆAJU GRAĐANI Blokirano blizu milijardu evra finansijskih sporazuma BiH

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Zbog uslovaljavanja u Sarajevu i neformiranja BH vlasti, ni nakon 11 meseci, ceh plaćaju građani.

Blizu dve milijarde maraka finasijskih sporazuma je blokirano. Izgradnja i najvećeg projekta u BiH, Koridora 5C, dovedena je u pitanje. Zbog nefunkcionisanja parlamenta BiH, blokirano je 928 miliona maraka. 

O svemu tome Adnana Trezić, nekadašnji SDA-ovac, a sada SBB-ovac obavestio je svoje nekadašnje stranačke kolege, koji predsedavaju u oba doma, Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića. Terzić kao direktor autocesta Fedracije upozorava da loša politika dovodi i do lošeg stanja u ekonomiji. 

Foto: Dnevni avaz / screenshot

– Samo da upozorim da politika može da napravi dosta nereda i u ekonomiji, i da upozorim da to ne možemo držati po strani i sledećih par godina. Bitne stvari treba rešavati, Savet ministara je ratifikovalo. Predsedništvo je ratifikovalo i sad je ostalo da zadnji krug ratifikacije daju u u oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Trenutno već mesecima stoji jedan broj, tačnije 325 miliona za Federaciju i 150 miliona za RS za realizaciju pojedinih botova na Koridoru 5C – kaže Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH.

I Terzićev kolega, SBB parlamentarac Damir Arnaut danas je prozvao Denisa Zvizdića i pitao zašto ni nakon mesec dana od kako je preuzeo dužnost predsedavajućeg Predstavničkog doma ne zakazuje sednice. Nije se dugo čekalo nakon prozivki. Zvizdić je ekspresno zakazao kolegijum Predstvaničkog doma za utorak.

U SDP kažu da bi to bila prva sednica novog saziva, a da zakoni iz dana u dan nagomilavaju se i čekaju. 

Foto: Vijesti.ba / RAS Srbija

– Ima jako puno zakona na čekanju, novi je saziv parlamenta, nije to neko da će usvajati zakone za nekoga ko dolazi i zaista ne vidim ni jedan racionalan razlog da se ne radi jedan redovan posao kao što su ratifikacije međudržavnih sporazuma kredita na koje čekaju jednako i u FBiH, i u RS, i u Brčko Distriktu – kaže Saša Magazinović, poslanik SDP u PD BiH.

Pored Zvizdića koji je šampion u vršenju duplih funkcija na BH nivou i kom je pošlo za rukom da u isto vreme sedi na čelu dve najvažnije funkcije izvršne i zakonodavne vlasti. Nije loše ni njegovom stranačkom šefu. Bakir Izetbegović, kao predsedavajući Doma naroda, takođe ne zakazuje sednice, jer ni Dom naroda nema uslove za rad, piše ATV.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post