Борачким категоријама у згради на Фетији омогућено да уђу у процес закупа-откупа станова

Зворник, 13.09.2017. године

Скупштина града Зворника на јучерашњем засиједању донијела је Одлуку о давању у закуп-откуп станова додијељених породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима на име стамбеног збрињавања.

Овом Одлуком омогућује се да 32 породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди од 1 до 4 категорије којима су додијељени станови у зворничком насељу Фетија могу да уђу у процес њиховог закупа/откупа. По завршетку процеса закупа-откупа станови ће постати њихово власништво.

–  За откуп ових станова биће веома мали трошкови који се односе на трошкове Суда и трошкове у катастру приликом укњижења, док ће цијена откупа бити бесплатна, изузев за ратне војне инвалиде 3 и 4 категорије којима ће она бити минимална – рекао је Жељко Смиљанић, начелник одељења за борачко-инвалидску заштиту града Зворника.

Станови за 32 породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде од 1 до 4 категорије додијељени су  у јулу прошле године у складу са Уредбом о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске. Изградњу су заједно  финансирали Влада Републике Српске и Град Зворник.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter