Одржана 8. редовна сједница Скупштине града Зворника

Зворник, 12.09.2017. године

Данас је одржана 8. редовна сједница Скупштине града Зворника на којој су се пред одборницима нашле 24 тачке дневног реда.

Одборници су усвојили Одлуку о измјени одлуке о задужењу општине Зворник по основу емисије обвезница у сврху реализације развојних инфраструктурних пројеката на подручју града Зворника.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић подсјетио је да је Одлука о задужењу општине Зворник по основу емисије обвезница донесена прије шест година.

– Тада су дефинисани развојни пројекти међу којима су и куповина земљишта за проширење пословне зоне у Каракају гдје нам је остало неутрошених средстава, као и пројекат реконструкције Ђурђев града од којег се одустало, обзиром да предвиђена средства нису ни близу довољна за његову реализацију. Ова средства преусмјерићемо на пројекте чија је реализација у току, а то су Изградња водоводног система Тршић, Изградња канализације Табанци и Реконструкција водоводних цијеви у градским улицама – рекао је Ивановић.

На данашњој сједници усвојена је и Одлука о измјени и допуни Програма коришћења буџетских средстава за подстицај развоја пољопривреде на подручју града Зворника за 2017. годину.

– Цијенећи овогодишње штете које је изазвала суша, првенствено на кукурузу, и цијенећи да су наша пољопривредна газдинства углавном мала, допунили смо Програм на начин да смо неке „прагове“ у обиму производње смањили и тако дали шансу већем броју пољопривредника да остваре подстицајна средства из градског буџета – рекао је начелник одјељења за привреду, развој, пољопривреду и друштвене дјелатности Милан Цвијетиновић.

Данашњој сједници присуствовао је и Милан Радујко, замјеник правобраниоца Републике Српске, сједиште замјеника у Бијељини, који је поднио Информацију о судским споровима везаним за Град Зворник. Он је истакао да ово Правобранилаштво има велики број предмета у свом раду, али да Градска управа у томе учествује са врло малим постотком, те да нема значајних терета извршења на буџету Града Зворника.

Одборници су, између осталог усвојили и Одлуку о давању у закуп-откуп станова додијељених породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима на име стамбеног збрињавања, Одлуку о критеријумима за остваривање права на субвенционирање најамнине за стан, Одлуку о одређивању градског грађевинског земљишта, те Одлуку о паркирању на јавним паркиралиштима.

На данашњој сједници Скупштине града Зворника за вршиоца дужности секретара градске Скупштине изабран је Зоран Ђукановић, обзиром да је досадашњи секретар Митар Васић испунио услове за одлазак у пензију. Замјеник градоначелника Ивановић је у име градоначелника и своје лично упутио ријечи захвалности Васићу на дугогодишњем преданом раду.

Одборници су данас изабрали Бојана Лукића, одборника СДС-а, за  другог потпредсједника Скупштине града Зворника.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter