Хумана акција комуналних полицајаца

Зворник, 06.09.2017. године

Комунални полицајци града Зворника данас су у зворничкој Служби трансфузије крви добровољно даровали драгоцјену течност.

Горан Писић, начелник Комуналне полиције, рекао је да је акција организована са циљем да се помогне грађанима којима је крв потребна у лијечењу. Он је додао да су сви радници службе жељели да дарују крв, али да су након љекарског прегледа то урадила три комунална полицајца.

– Овакве акције су потреба и ово је наш начин да помогнемо суграђанима којима ова врста помоћи треба. Препоручио бих свима којима здравствено стање дозвољава да исто учине – рекао је Писић.

Он је подсјетио да су акцију хтјели да спроведу почетком године, али да су тада у Служби трансфузије имали довољне резерве крви, тако да је акција одгођена за касније.

Љекар у Служби трансфузије Далибор Липовац захвалио се комуналним полицајцима додавши да је сваки давалац значајан и његов гест има велику вриједност.

Већина зворничких комуналних полицајаца већ се уписала на списак добровољних давалаца кроз појединачна давања, али су сада први пут организовано спровели акцију.

У зворничкој Комуналној полицији најавили су да ће оваква акција постати традиционална.

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter