Стевановић и Крчмар потписали Протокол о сарадњи

Зворник, 04.09.2017. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоја Крчмар потписали су данас Протокол о сарадњи који подразумијева међусобну сарадњу са циљем унапређивање индустријске производње, пољопривредне производње,  развоја туризма, малих и средњих предузећа и других области.

Стевановић је изразио задовољство поводом потписивања додавши да очекује да Градска управа Зворник код Гарантног фонда кандидује неколико, прије свега младих предузетника за помоћ приликом њиховог кредитног задужења.

– Очекујем да ћемо уз помоћ Гарантног фонда обезбиједити финансијску подршку банака и неким нашим пољопривредним произвођачима који имају осмишљену путању развоја и којима су у овом моменту неопходна финансијска средства – рекао је Стевановић.

Крчмар је напоменуо да је Гарантни фонд формиран као акционарско друштво чији је оснивач Република Српска, те да капитал фонда у новцу износи 30.000.000 КМ.

– Дефинисали смо правце сарадње гдје би као Гарантни фонд могли подржати развојне планове града Зворника, односно приступ финансијским средствима које банке и друге финансијске институције у Републици Српској пласирају фирмама, малим и средњим предузећима у области прерађивачке индустрије, пољопривреде, туризма, трговине и свих других области. Можемо дати гаранције и за комунална предузећа која имају своје развојне планове, али то у Зворнику није толико потребно као у другим општинама гдје смо били – рекао је Крчмар који је изразио наду да ће сарадња између Града Зворника и Гарантног фонда бити успјешна, те да ће пружити подршку за доста фирми.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter