„Ван Гог“ одушевио зворничку публику

Зворник, 08.08.2017. године

Београдска група „Ван Гог“ направила је у Зворнику концерт за памћење за више хиљада Зворничана и публике из других градова који су синоћ били на градској плажи и пјевали заједно са својим идолима.

Као и ранијих неколико пута, групу је и синоћ у наш град довело „Зворничко љето“, а пјевач Звонимир Ђукић – Ђуле Ван Гог поручио је да им је част да су у Зворнику гдје имају такве домаћине каква је зворничка публика.

– Ово је темпераментна публика у позивином смислу, један трафо енергије, генератор емоције и кад се све то споји са нашим хуком и звуком у једно, то се памти. Овде смо трећи или четврти пут, али за 31 годину колико брод „Ван Гог“ плови можда смо требали више пута да будемо. Љубав према овој публици и према вама као домаћинима је велика, тако да и ови услови у којима свирамо и синоћње невреме нису нас омели да дамо све од себе и заједно са људима из технике приредимо бину и да вечерас овде буде добра забава – рекао је Ђукић.

Програм „Зворничког љета“ предвиђен за недељу, 6. август, није у потпуности реализован, јер је концерт Николе Роквића одгођен због велике штете на бини и опреме коју су узроковали јак вјетар и киша.

У оквиру „Зворничког љета 2017“ јуче је одржана и манифестација „Људи и мостови“, док је Позориште младих Зворник извело представу „Ожалошћена породица“, а одржан је и Биоскоп на отвореном.

Посљедњег дана манифестације „Зворничко љето“ биће прослављена слава града Зворника  Света Петка Трнова светом литургијом у храму Свете Петке Трнове на Ђурђев граду, вечерњом службом у храму Јована Крститеља, литијом кроз град, поменом погинулим борцима, ломљењем славског колача, филмом у Биоскопу на отвореном и концертом Ане Бекуте.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter