Свечаност обиљежавања крсне славе нашег града  

Зворник, 08.08.2017. године

 

Данас се обиљежава крсна слава нашег града – Света Петка Трнова. Свечаност је почела  литургијом у Цркви Свете Петке Трнове на Ђурђевграду коју је служило локално свештенство.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић поручио је том приликом свим суграђанима да славу треба користити за дружење, узајамну пажњу и поштовање.

Он је нагласио да се Градска управа труди да обезбиједи што боље услове за живот суграђанима.

– И овом приликом их позивам да нам се сви придруже, да долазе, да разговарамо, да шаљу своје идеје и проналазимо рјешења за оно што треба поправити – поручио је први човјек града.

Говорећи о тренутним пројектима, градоначелник Стевановић рекао да је у току реконструкција градских улица, додавши да очекује да у септембру или октобру на заједничкој сједници влада Републике Српске и Србије буде донесена одлука о реконструкцији Моста Краља Александра Првог Карађорђевића.

– И, наравно, идемо даље – рекао је градоначелник.

Данас је на Ђурђевграду обиљежена и крсна слава Храма Свете Петке Трнове, а колач су сломили свештеници, градоначелник Стевановић и кумови Бојан Лукић и Велимир Стојановић.

У оквиру обиљежавања крсне славе града Зворника у Храму Светог Јована Крститеља вечерас ће бити служена света литургија, након чега ће проћи литија кроз град. Код централног споменика погинулим борцима Војске Републике Српске биће служен помен, након чега ће на платоу испред „Касине“ бити обављено ломљење славског колача, те одржана Свечана академија у славу Светој Петки.

Обиљежавањем крсне славе града завршава се седмодневна манифестација „Зворничко љето“ које ће бити затворено концертом Ане Бекуте на градској плажи вечерас у 21:00 час.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter