Одржан сусрет „Људи и мостови“

Зворник, 07.08.2017. године

У оквиру „Зворничког љета 2017“ данас је на на мосту Краља Александра Првог Карађорђевића одржана манифестација „Људи и мостови“.

На традиционалном сусрету Зоран Стевановић, градоначелник Зворника, и Зоран Јевтић, предсједник општине Мали Зворник, још једном су исказали жаљење због трагичног догађаја који се десио на данашњи дан прије годину дана када је словеначки скакач Андреј Беуц изгубио живот изводећи скокове са овог моста. Минутом ћутања присутни су му одали пошту, а потом су Стевановић и Јевтић положили вијенце на мјесту страдања, а грађани бацили цвијеће у ријеку Дрину.

У наставку манифестације Стевановић и Јевтић традиционално су сломили колач и наздравили у здравље и срећу становника  два града која повезује овај мост.

Стевановић је поручио да је циљ данашње манифестације да се пошаљу поруке  заједништва, љубави и поштовања између становника два града, као и институцијама које могу помоћи да мост врати свој стари изглед, како би везе Зворника и Малог Зворника, њихових становника, биле још чвршће и боље.

– Овдје смо са жељом да вјечито будемо једно, да наши народи никада не буду раздвојени, одвојени овом границом коју представља ријека Дрина. Са овог мјеста кажемо и да очекујемо да  ове јесени Влада Србије и Влада Републике Српске на заједничкој сједници донесу одлуку о издвајању средстава за реконструкцију овог моста – рекао је Стевановић који је подсјетио да су  својевремено из буџета града Зворника и Малог Зворника издвојена значајна средства за израду пројекта реконструкције.

Јевтић је рекао да представници два сусједна града већ дуже вријеме раде на рјешавању проблема реконструкције старог моста.

– Вриједност овог пројекта је око милион евра, дакле у питању су велика средства. Желимо и да  дорадимо пројекат тако да мост служи и за лаки путнички саобраћај. Циљ нам је реконструкција овог моста и у том правцу ћемо наставити разговоре у надлежним иснтитуцијама Србије и Републике Српске – истакао је Јевтић који је рекао да су Мали Зворник и Зворник увијек били један град и да то нико не може промијенити.

Сусрет „Људи и мостови“ је прилика да се још једном на симболичан начин покаже неодвојива повезаност два града и људи који живе и раде заједно,  као и да се још једном упути апел владама Републике Српске и Србије да се што прије приступи реконструкцији и обнови моста.

 

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter