У двије средње школе остало 39 слободних мјеста

Зворник, 07.07.2017. године

Након јулског уписног рока у двије зворничке средње школе уписала су се укупно 393 свршена основца, а остало је 39 слободних мјеста која неуписани ученици могу попунити од 10. до 14. јула.

У Средњошколском центру „Петар Кочић“ конкурсом је расписано 240 мјеста у 10 одјељења на струкама гимназија, здравство, економија, право и трговина, те угоститељство и туризам. На општи смјер гимназије уписана су 62 ученика, а остало је 10 слободних мјеста, док су на друштвено-језичком смјеру уписана 22 ученика, а остала су 2 слободна мјеста. За занимање банкарски техничар уписана су 23 ученика, а остало је 1 слободно мјесто, док је за занимање трговачки техничар уписано 16 ученика, а остало је 8 слободних мјеста. За занимање кувар попуњена су 23 мјеста а остало је 1 слободно. На занимањима економски техничар и медицински техничар попуњена су сва уписним планом предвиђена мјеста.

У Техничком школском центру на струкама електротехника, саобраћај и машинство и обрада метала попуњено је 175 од предвиђених 192 мјеста. На занимањима техничар електроенергетике, техничар рачунарства, техничар друмског саобраћаја, електричар, возач моторних возила, руковалац грађевинских и претоварних машина, аутомеханичар и варилац попуњена су сва предвиђена мјеста. На занимању аутоелектричар остало је 1 слободно мјесто, те по 8 слободних мјеста на занимањима техничар птт саобраћаја и машински техничар за компјутерско конструисање.

Директор Техничког школског центра Горан Грујић рекао је да је по први пут за седам година испуњен план уписа који се односи на број одјељења. У првом разреду школске 2017/18 године биће 8 одјељења што је за једно одјељење више у односу на број ученика који је изашао из ове школе у школској 2016/17 години.

Грујић је истакао да је то резултат добре промоције школе, као и потражње на тржишту рада за кадровима који се школују у овој средњошколској установи.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter