За градске подстицаје за развој пољопривреде предвиђено 280.000 КМ

Зворник, 05.07.2017. године

Зворнички пољопривредници од понедељка, 10. јула 2017. године, могу подносити захтјеве за подстицаје предвиђене „Програмом коришћења буџетских средстава за подстицај развоја пољопривреде на подручју града Зворника за 2017. годину“ који је градска Скупштина усвојила на јунској сједници.

Програмом су утврђени подстицаји у сточарству за тов јунади, тов свиња, узгој приплодних јуница и за држање музних грла, у области воћарства за подизање нових засада коштичавог,  језграстог и јагодичастог воћа. У области повртларства предвиђени су подстицаји за производњу краставца корнишона за приносе преко 2,5 тоне, те у области пчеларства за пољопривреднике који имају од 20 до 49 пчелињих друштава.

Програм су предвиђа и подстицаји код изградње објеката за организовање или проширивање пољопривредне производње, као и за оснивање предузетничке радње из области пољопривреде.

Основни предуслови за остваривање подстицаја су да је пољопривредник регистрован као пољопривредно газдинство и да обавља производњу на територији града Зворника.

Максималан подстицај по једном пољопривредном газдинству износи до 2.000 КМ, а код производње млијека (држања музних крава) 3.000 КМ.

Пољопривредници могу подносити захтјеве са потребном документацијом за остваривање подстицаја на шалтеру Градске управе, а све информације пољопривредници могу добити у Градској управи Зворник путем телефона на број 056/232-239.

Програм пољопривредних подстицаја, као и образац захтјева објављени су на интернет страници Града www.opstina-zvornik.org. Пољопривредницима ће бити доступан и на огласним таблама мјесних канцеларија, као и у пољопривредним задругама.

За ову намјену у градском буџету у овој години планирано је 280.000 КМ, што је за око 80.000 КМ више него прошле године.

Градска управа ће, такође, и ове године финансирати рад 10 противградних станица за које ће из градског буџета бити издвојено 30.000 КМ.

Програм подстицаја у пољопривреди за 2017.doc

Образац захтјева за подстицаје пољопривреди за 2017.годину.doc

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter