Концерт КУД-а „Свети Сава“ у оквиру обиљежавања Дана града

Зворник, 19.05.2017. године

Културно умјетничко друштво „Свети Сава“  синоћ је одржало концерт у оквиру обиљежавања Дана града Зворника на коме је учествовало око 150 чланова овог друштва.

Као и увијек када приређују овакве догађаје и овај концерт је пружио тренутке уживања зворничкој публици.

Предсједник друштва Драган Голић рекао је да сваке године организују годишњи концерт у априлу, мјесецу када су 2004. године регистровани.

– Ове године жељели смо да тај концерт одржимо у оквиру обиљежавања Дана града и то је наш поклон граду. Потрудили смо се да припремимо лијепу сценографију и расвјету, а најбитније је и да смо премијерно извели игре из Пчиње које смо спремали око пола године у кореографији Дејана Милисављевић Звечанац. Наступио је наш Први извођачки ансамбл, дјеца из школе фолклора и Дјечији ансамбл и вокални солиста Николина Драгутиновић. Њих је пратио оркестар Фолклорног ансамбла „Ђидо“ из Богатића. Извели смо игре из Шумадије, Црнорјечја и Косова, док је Дјечији ансамбл извео игре из школе фолклора – рекао је Голић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић уручио је предсједнику и умјетничком руководиоцу КУД-а Драгану и Славици Голић слику Зворника и цвијеће, те пригодне поклоне члановима Првог извођачког ансамбла. Он им је честитао на успјешном раду чији се добри резултати виде и изван нашег града и Републике Српске.

Градоначелник Стевановић је поручио да гдје год да наступају, они на најљепши начин представљају Зворник. Он им се захвалио и на томе и што окупљају дјецу, уче их традицији и правилно усмјеравају у свакодневном животу.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter