Улична трка окупила преко 1.000 дјеце и младих

Зворник, 18.05.2017. године

У оквиру програма обиљежавања Дана града данас је одржана Улична трка која је окупила предшколце и ученике чиме је промовисана младост коју Зворник има, спорт и здраво одрастање.

Трку је отворио градоначелник Зоран Стевановић који је подсјетио да је ово трећа година заредом да се поводом Дана града приређује оваква манифестација.

– Овдје данас учествује преко 1.000 учесника, од најмлађих Зворничана, преко основаца до средњошколаца. Овај догађај показује да је Зворник град младости, град дјеце и ми ћемо и убудуће све чинити за афирмацију наших младих суграђана. Лијепо је видјети оволико младих на једном мјесту, као и вас који сте дошли да њих видите и да им увеличамо њихов дан. Хвала вам што учествујете на манифестацијама које су приређене поводом Дана града и хвала вам што волите свој град – поручио је Стевановић.

Укупно су биле 22 трке, одвојено за дјечаке и дјевојчице, од предшколаца до средњошколаца. Дужина стаза је износила од 50 до 800 метара, у зависности од узраста, а најбољи су награђени медаљама и дипломама, те слатким пакетима.

– Ова манифестација је јединствена прилика да наш Атлетски клуб буде организатор оваквог догађаја и захваљујемо се Градској управи која је препознала значај тога, а и нама пружила прилику да промовишемо овај спорт и здрав живот. Ова манифестација све више добија на значају, а њен циљ је да се што више дјеце укључи у спорт, јер знамо да је трчање нешто што подразумијева сваки спорт и овдје имамо прилику да сви, и спортисти и који то нису, протрче кроз наш град. Трка је одржана под паролом „За Зворник! За град младих“ и стварно је прелијепа слика када оволико младих на једном мјесту кроз спорт показују своје квалитете –  рекла је Славица Мандић испред Атлетског клуба Зворник који је био организатор Уличне трке.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter