Цртањем свом граду почело обиљежавање Дана града

Зворник, 18.05.2017. године

Око 150 малишана из Дјечијег вртића „Наша радост“ данас су у главној градској улици цртали свом граду, што је прва манифестација у оквиру обиљежавања Дана града Зворника.

Дружећи се са најмлађим Зворничанима градоначелник Зоран Стевановић рекао је да је ово најљепша слика која може да се види и пошаље из једног града, те да она показује да Зворник има перспективу.

– Обиљежавање Дана града увијек почињемо са нашим најмлађим суграђанима, да они покажу шта знају, да се радујемо, да се дружимо, да покажемо да овај град има перспективу и да смо једна од ријетких средина у којој стално повећавамо капацитете у вртићу и гдје увијек недостаје слободних мјеста. Ово је прва манифестација поводом Дана града и биће их доста до 21. маја када ћемо Свечаном академијом завршити обиљежавање у званичном дијелу. Сљедећег викенда, 27. и 28. маја, имамо такође више манифестација, међу којима „Џипијаду“ и Изложбу паса. Желимо да са нашим суграђанима обиљежимо и подијелимо овај важан датум, јер Зворник је добијањем статуса Града стао у ред са највећим срединама на овим просторима и желимо да његовим свакодневним уређењем и уљепшавањем стварамо свеукупно боље услове за наше суграђане  – рекао је Стевановић.

Директор вртића Вукомир Станковић рекао је да је манифестација „Цртамо свом граду“ прилика да малишани покажу шта знају и на свој начин узврате за све оно што им њихов град пружа.

– Зворник је град младости, град који се брине о својој дјеци, а дјеца то на свој начин враћају. Данас овдје цртају, пишу, играју, радују се и на тај начин честитају Дан свом граду – рекао је Станковић.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter