Зворник позитиван примјер чија искуства треба примјењивати

Зворник, 16.05.2017. године

Градоначелик Зворника Зоран Стевановић разговарао је у свом кабинету са предсједником Савеза општина и градова Републике Српске Љубишом Ћосићем.

Радно консултативни састанак коме су присуствовали и генерални секретар Савеза Ацо Пантић и замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић одржан је у оквиру Ћосићевих посјета градовима и општинама Републике Српске.

Ћосић је након разговора рекао да је Зворник свијетао примјер, успјешан град и чија искуства треба користити. Он је, након што је 30. марта изабран за предсједника Савеза,  одлучио да обиђе све општине и градове на подручју Републике Српске како би са представницима локалних заједница разговарао о свему што их прати у тим заједницама.

– Генерално проблеми су заједнички, али у Зворнику смо данас видјели да је то прије свега један од седам успјешних градова у Републици Српској, да заиста добро функционише, да се и буџетска средства прикупљају на задовољавајући начин и да је функционисање града сваке године праћено реализацијом значајних инфраструктурних пројеката. Градоначелник нас је информисао да и законодавна и извршна власт функционишу одлично. Зворник је изузетно позитиван примјер и има доста добрих искустава која се могу научити – рекао је Ћосић.

Он је информисао градоначелника Зворника да је Савез са својим капацитетима  непрестано на услузи.

– Ми ћемо, у сарадњи са Владом Републике Српске првенствено, а након тога и кроз контакте које имамо са међународним организацијама и институцијама, покушати да представимо пројекте локалних заједница, а самим тим и града Зворника тим потенцијалим донаторима, кредиторима, партнерима и мислим да ћемо успјешно сарађивати на том пољу – истакао је Ћосић.

Градоначелник Стевановић је нагласио да Зворник годинама подржава рад Савеза општина и градова и да ће то чинити и убудуће.

– И данашња посјета новоизабраног предсједника Ћосића дала нам је за право да вјерујемо да ће Савез и даље бити на услузи свим локалним заједницама да сви заједно конкуришемо према разним фондовима и фондацијама и да заједно учествујемо у креирању пројеката за добробит наших суграђана широм Републике Српске – рекао је Стевановић након јучерашњег састанка.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter