Градоначелник позива одговорне да хитно ријеше проблем у „Алумини“

Зворник, 19.04.2017. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић позвао је на данашњој конференцији за новинаре све одговорне да узму учешћа у рјешавању проблема у Копманији „Алумина“, нагласивши да је она већи ресурс од свих ресурса у окружењу.

Он је саопштио да је протеклих дана водио разговоре са власником „Павгорда“ око могуће деблокаде рачуна, а да истовремено из Управног одбора „Алумине“ није било жеље за разговором.

– Данас у овој Компанији ради 1.500 радника и не прихватам да било ко више може водити рачуна о њима  од мене – рекао је Стевановић.

Коментаришући најаву протеста радника „Алумине“ градоначелник сматра да се људи морају борити за своје парче хљеба, али је истовремено нагласио да раде погрешне ствари, јер не протествују против своје Управе или правног тима који су довели до овакве ситуације.

– Све оне који буду учествовали у протестима молим да чувају нашу имовину, да се пазе тешких ријечи. Ово је демократска земља, али требамо бити свјесни да не могу сва предузећа која изгубе неки спор на суду извести раднике пред зграду суда, онда ми и нисмо држава, немамо правосуђе, нити систем – поручио је Стевановић нагласивши да сви актери морају дати свој допринос како би се што прије постигао договор на добробит свих, прије свега радника.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter