Предавање за малишане у оквиру Кампање „Април мјесец чистоће“

Зворник, 18.04.2017. године

У оквиру Кампање „Април мјесец чистоће“ данас су представници Комуналне полиције Града Зворника одржали едукативно предавање о еколошким темама за малишане у Дјечијем вртићу „Наша радост“.

Комунални полицајац Снежана Сандић рекла је да је предавање о томе како правилно одлагати отпад, али и шта је то рециклажа, одржано за дјецу старијих група зворничког вртића.

– Малишани су данас показали завидно знање како о одлагању смећа и депонијама, тако и о рециклажи отпада – рекла је Сандићева која је додала да су малишани имали прилику и да кроз анимиране филмове науче више о овим темама.

Она је истакла да је овај вид интерактивне комуникације дјеце и Комуналне полиције изузетно користан.

– На овај начин дјеци се скреће пажња на правила комуналног реда, којих се ми одрасли често не придржавамо и као такви дајемо лош примјер најмлађима – напоменула је Сандићева подсјетивши да су у оквиру прошлогодишње Кампање „Април мјесец чистоће“  малишани вртића учили основе екологије и о буђењу еколошке свијести.

У организацији Комуналне полиције Града Зворника до краја мјесеца слична предавања биће одржана и за ученике од првог до петог разреда у Основној школи „Свети Сава“.

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter