Градска Скупштина донијела Програм развоја спорта

Зворник, 18. април 2017. године

Скупштина града Зворник усвојила је на посљедњој сједници „Програм развоја спорта на подручју града Зворник 2017-2020 година“, којим се утврђују основни правци, стратегија развоја и остваривање општег интереса у спорту Републике Српске и локалног интереса за град.

У Програму се наводи да Зворник има 45 активних спортских клубова. Најстарији клуб је ФК „Дрина“, основан 1945.године, а најмлађи гимнастичарски клуб „Полет“, основан 2016.године. Зворнички спортски клубови имају 2.723 члана, од чега 1.950 су дјеца, а 1.950 њих су чланови свих званичних такмичарских селекција.

Огњен Павловић, члан Савјета за спорт и дугогодишњи спортски радник, рекао је да је Скупштина  именовала Савјет као тијело које ће се бавити  проблематиком спорта и које је сачинио  приједлог Програма развоја спорта. „Сагледали смо опште стање у спорту, урађена је и СВОТ  анализа о предностима, могућностима, слабостима и пријетњама реализацији овог Програма.  Обрадили смо области:школски спорт, рекреативни спорт, унапријеђење врхунског  и квалитетног спорта на територији града, спортска инфраструктура, однос спорта и животне средине, итд.  Сматрамо да је неопходно за квалитетну реализацију Програма доносити акционе планове за сваку годину.“

На основу података,  у односу на укупан број ученика евидентан је  мањи број спортиста из реда основаца и средњошколаца, што се Савјету наметнуло као изазов за наредни период.  Намјера је Градске управе у Зворнику и Савјета за спорт  да кроз усвојени Програм и касније кроз акционе планове, направе позитивне помаке у овој области.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter