САДЊОМ ПРВЕ ТОПОЛЕ ПОЧЕЛА КАМПАЊА „ АПРИЛ МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“

Датум: 13.04.2017. године

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић засадио је јуче на градској плажи прву тополу чиме је званично почела реализација Кампање Градске управе под називом „Април мјесец чистоће“.

Ивановић је истакао да је ово прва већа активност у оквиру традиционалне Кампање са циљем да се градска плажа озелени новим садницама тополе.

– У оквиру данашње активности биће засађено 100 садница тополе којима ћемо додатно озеленити нашу градску плажу и учинити је још љепшом. Након ове активности, а током трајања Кампање, предвиђено је да новим садницама уљепшамо и све зелене површине у нашем граду,  уредимо шеталиште, као и излетиште „Каплан“, уклонимо дивље депоније по мјесним заједницама – рекао је Ивановић.

Он је додао да ће и градско шеталиште добити љепши изглед.

– Предвиђено је да засадимо саднице дрвећа, поставимо жардињере, као и клупе. Планирано је и уређење дјечијих игралишта – напоменуо је Ивановић.

Он је позвао и предсједнике мјесних заједница, као и заједница етажних власника да се укључе у Кампању „Април мјесец чистоће“.

– Позивам предсједнике мјесних заједница и заједница етажних власника да се укључе у Кампању.  Градска управа је ту да их подржимо, а све са циљем да наш град буде чистији и љепши – истакао је Ивановић.

У реализацији јучерашњих активности учествовале су зворничке омладинске организације, а свој допринос Кампањи, између осталих, даће и предузеће „Водовод и комуналије“, као и школе и вртић. Планирано је и да Комунална полиција Града Зворника одржи предавања о еколошким навикама у дјечијем вртићу и основној школи, док ће у сарадњи са Маркетима „Зворничанка“ бити вршена и подјела платнених торби са циљем смањења отпада од најлонских кеса у природи.

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter