Обиљежено 25. година од ослобођења града

Зворник, 10.04.2017. године

Поменом, полагањем вијенаца и паљењем свијећа на централном споменику за 1.080 погинулих бораца у одбрамено-отаџбинском рату, те Свечаном академијом, у Зворнику је јуче обиљежен Дан ослобођења града.

На овај дан одаје се почаст онима који су дали своје животе за ослобођење града Зворника 9. априла 1992. године и свим жртвама у протеклом одбрамбено –отаџбинском рату, као вјечита опомена да се такве ствари више никада не понове.

Помен је служило мјесно свешенство, а вијенце на споменик положили су породице погинулих бораца, представници Града Зворника, Градске борачке организације, Градске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, Градске одрганизације ратних војних инвалида, те посланици у Народној скупштини Републике Српске  и одборници Скупштине града Зворника.

У току одбрамбено-отаџбинског рата, на  подручју Зворника погинуло је 566 бораца Војске Републике Српске, више од 700 их је рањено, док се још 32 борца воде као нестали.

Организатори обиљежавања Дана ослобођења града биле су Градска борачка организација, Градска организација породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, Градске одрганизације ратних војних инвалида и Удружење Ветерани Републике Српске Зворник.

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter